Przepisy Pomidory smażone z tofu i kolendrą
Składniki
100 g sera tofu
100 ml śmietany
4 pomidory malinowe
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
szczypta kurkumy
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ser pokrój w równą kostkę ok. 1,5 cm. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż tofu na rumiano z każdej strony. Wyłóż ser na talerzyk. Na patelnię dolej oliwę i rozgrzej ją, następnie wrzuć pomidory i delikatnie wymieszaj, starając się nie rozbijać kawałków pomidorów. Smaż około 5 min. Pod koniec dolej śmietanę, przyprawy i podsmażony ser. Podawaj na gorąco ze świeżo posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
35 min.
Desery
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
15 min.
Zupy
3 miesięcy temu
145 min.
Dania główne