Przepisy Pomidory faszerowane jajkiem na twardo, cebulą i pietruszką
Składniki
1/3 szklanki wody
4 pomidory
4 jajka
1 cebula
1/2 natki pietruszki
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
przyprawy: pieprz, sól
Opis

Przygotuj farsz: 4 jajka ugotuj na twardo (zamiast 2 jajek możesz dodać do farszu 2 łyżki ryżu lub kaszy gryczanej). Cebulę obierz i posiekaj. Drobno pokrojone jajka wymieszaj z cebulą i przypraw do smaku solą i pieprzem. Wbij 1 surowe jajko i wymieszaj całość razem z posiekaną pietruszką.

Pomidory umyj i zetnij z nich czubki (które będą kapeluszami faszerowanych pomidorów). Pomidory wydrąż, ale nie wyrzucaj miąższu. Nadziej pomidory wcześniej przygotowanym farszem.

Zrób sos: uduś wydrążony wcześniej miąższ pomidorowy na na patelni z dodatkiem 1 łyżki masła, wody i soli.

Do sosu włóż nadziewane pomidory, zakryj je kapeluszami i duś przez ok. 5 min tak, aby surowe jajko w farszu się ścięło. Pilnuj, aby delikatna skórka pomidora nie popękała. Pomidory możesz podawać z ryżem na sypko, z ziemniakami albo jako samodzielną przekąskę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
2 3 4