Polędwiczki wieprzowe z sosem serowym
Składniki
500 g polędwiczek wieprzowych
150 g sera pleśniowego typu lazur
2 łyżki masła
200 ml śmietany słodkiej
1 łyżka musztardy
przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Opis

Polędwiczki opłucz, pokrój na plastry o grubości 2 cm i delikatnie rozklep pięścią. Oprósz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło i podsmażaj polędwiczki po 2 min. z każdej strony. Wlej śmietanę, dodaj ser pleśniowy i musztardę. Dopraw do smaku przyprawami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery