Przepisy Polędwiczki w occie balsamicznym z tagliatelle

Składniki

500 g polędwiczek wieprzowych (lub wołowych)
500 g fasolki masłowej
1 papryka igołomska (duża)
150 ml octu balsamicznego
100 ml wody
oliwa z oliwek
1 łyżka masła
1 cytryna
250 g makaronu wstążek
mąka pszenna (do obtoczenia mięsa)
sól
pieprz czarny mielony
suszone oregano

Sposób przygotowania

1

Polędwiczki oczyść z błon. Pokrój, posól i popieprz.

2

Otocz kawałki polędwiczek w mące.

3

Fasolkę oczyść i pokrój.

4

Rozgrzej 3 łyżki oliwy. Obsmaż mięso.

5

Dodaj wodę i ocet. Duś mieszając, aż sos będzie gęsty, a większość płynu odparuje. Dodaj masło, wymieszaj.

6

W międzyczasie ugotuj na parze fasolkę. Do ugotowanej zetrzyj skórkę z cytryny, dodaj sól i skrop oliwą. 

7

Mięso podawaj z ugotowanym makaronem posypanym oregano, fasolką oraz pokrojoną papryką. Danie możesz ozdobić pomidorkami koktajlowymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4