Przepisy Polędwiczki w occie balsamicznym z tagliatelle

Składniki

500 g polędwiczek wołowych lub wieprzowych

500 g fasolki np. masłowej

1 duża papryka

150 ml octu balsamicznego

100 ml wody

oliwa z oliwek

1 łyżka masła

1 cytryna

250 g tagliatelle fresh

mąka do obtoczenia mięsa

przyprawy: sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania

1

Polędwiczki oczyść z błon. Pokrój, posól i popieprz.

2

Otocz kawałki polędwiczek w mące.

3

Fasolkę oczyść i pokrój.

4

Rozgrzej 3 łyżki oliwy. Obsmaż mięso.

5

Dodaj wodę i ocet. Duś mieszając, aż sos będzie gęsty, a większość płynu odparuje. Dodaj masło, wymieszaj.

6

W międzyczasie ugotuj na parze fasolkę. Do ugotowanej zetrzyj skórkę z cytryny, dodaj sól i skrop oliwą. 

7

Mięso podawaj z ugotowanym makaronem posypanym oregano, fasolką oraz pokrojoną papryką. Danie możesz ozdobić pomidorkami koktajlowymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8