Przepisy Polędwica w ziołowej marynacie

Składniki

1/2 kg polędwicy

4 łyżki posiekanej mięty

4 łyżki posiekanej szałwii

1/2 szkl. oleju

1 łyżka octu winnego

5 ząbków posiekanego czosnku

1 łyżka soli

biały pieprz do smaku

Opis

Do pojemnika, w którym będziesz marynowaćPORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE polędwicę, wlej olej, dodaj posiekaną miętę, szałwię, czosnek, ocet winny, sól i biały pieprz do smaku. Zamieszaj składniki i odstaw na 30 min. Możesz użyć woreczka strunowego i zalać mięso marynatą, wtedy będziesz mieć pewność, że marynata pokryje całe mięso.

W tym czasie przygotuj polędwicę: umyj ją i pokrój w plastry ok. 1,5 cm grube. Następnie przełóż je do pojemnika z marynatą, szczelnie zamknij i włóż do lodówki na 12 godz. Mięso grilluj na ruszcie wysmarowanym tłuszczem, po ok. 5 min z każdej strony z dala od żaru. Po upieczeniu zawiń polędwicę w folię aluminiową, aby jeszcze doszła wewnątrz – będzie wtedy bardziej soczysta i łatwiejsza do pokrojenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4