Przepisy Polędwica a’la Wellington

Składniki

1 polędwica (ok. 500 g)

1 op. ciasta francuskiego

300 g pieczarek

200 g boczku w plastrach

1 cebula

1 jajko

2–3 łyżeczki musztardy ostrej, np. rosyjskiej

5 łyżek oleju

przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pieczarki obierz lub oczyść (pędzelkiem lub papierem kuchennym). Zetrzyj na tarce na grubych oczkach.

2

Cebulę pokrój w drobną kostkę.

3

Rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj cebulę i zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE ją. Wsyp na patelnię pieczarki i smaż do całkowitego odparowania płynu. Dopraw solą i pieprzem.

4

Polędwicę umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wytnij ostrym nożem błony.

5

Porozkładaj plastry boczku, nakładając je na siebie.

6

Wyłóż pieczarki na boczek.

7

Rozgrzej 3 łyżki oleju i obsmaż mięso ze wszystkich stron.

8

Ułóż mięso na boczek z pieczarkami i posmaruj musztardą.

9

Zroluj mięso.

10

Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim zrolowane mięso. Ułóż w naczyniu (złożonym ciastem ku dołowi). Boki ciasta też zwiń ku dołowi.

11

Natnij delikatnie ciasto, np. w kratkę i posmaruj rozmąconym jajkiem. Polędwicę piecz w 180°C przez ok. 45 minut lub do zrumienienia ciasta. Podawaj z warzywami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8