Podsmażone suche kiełbaski
Składniki
250 g kiełbasy
6 łyżek czerwonego wina (może być więcej)
2 łyżki wódki
posiekana natka pietruszki
Opis

Kiełbaskę ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do garnuszka i podlej winem. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem przez ok. 10 min. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 1 godz. 

Kiełbaskę wyjmij z rondelka i pokrój na plasterki o grubości ok. 1 cm. Plasterki wrzuć na patelnię i podsmażaj. Następnie polej je wódką i ostrożnie podpal (najlepiej długą zapałką). Gdy płomień zacznie gasnąć, podlej kiełbaski pozostałym z duszenia winem i jeszcze podsmażaj przez ok. 2 min.

Przed podaniem posyp kiełbaski posiekaną natką pietruszki. Na talerzu obok kiełbasek ułóż wykałaczki. Podawaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 tygodnie temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
25 min.
Zupy