Przepisy Podgrzybki w zalewie estragonowej

Składniki

500 g podgrzybków 

2 cebule 

1 łyżeczka gorczycy 

2 gałązki estragonu 

1 marchew 

200 ml octu winnego 

4 łyżeczki soli 

1 łyżka cukru

Opis

Podgrzybki oczyść ściereczką z ewentualnych zabrudzeń. Nożem oskrob nóżki z piasku. W rondelku zagotuj 2 litry wody z 2 łyżeczkami soli i 20 ml octu. Jak tylko woda się zagotuje, włóż do niej grzyby. Gotuj przez 3 min do momentu, aż staną się sprężyste. 

Odcedź grzyby na sitku i obierz cebulę oraz marchew, a następnie pokrój w plasterki. Słoiki i nakrętki wyparz. Do każdego słoiczka włóż kółka cebulki i plasterki marchwi, a następnie wsyp gorczycę. Grzyby wkładaj pomiędzy warzywa, a potem pomiędzy grzyby gałązki estragonu. 

W rondelku zagotuj ocet winny, dodaj pozostałą sól i cukier. Wrzątkiem zalej słoiki i od razu zakręć. Na koniec wstaw jeszcze weki na 45 min do piekarnika z temp. 100°C.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4