Przepisy Podgrzybki marynowane z koperkiem i cebulą

Składniki

1 kg podgrzybków (małych)
2 cebule (duże)
10 gałązek koperku (grubych)
1 łyżka nasion kopru
3 łyżki soli
Zalewa:
50 ml oleju słonecznikowego
50 ml octu winnego białego
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
50 ml wody

Opis

Przed przystąpieniem do marynowania PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE grzybów umyj i wyparz wraz z zakrętkami 4-5 słoików po 250 ml. Do wyparzonych słoików powkładaj gałązki z koperku i wsyp nasiona kopru.

Podgrzybki oczyść i obetnij końcówki nóżek. Wrzuć do garnka i zalej je zimną wodą. Wsyp 3 łyżki soli i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj tak grzyby przez ok. 10 min. Po tym czasie odcedź grzyby na sitku i przelej je zimną wodą, a następnie odstaw, żeby odciekły. Cebulę obierz i pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm. Pokrojoną cebulę przełóż na sitko i przelej wrzątkiem.

Olej, ocet, wodę, cukier i sól zmieszaj w garnku. Doprowadź do wrzenia i mocno zagotuj. Dorzuć podgrzybki, cebulę i gotuj jeszcze przez ok. 2 min. Gorące grzyby poprzekładaj do przygotowanych słoików, zalej gorącą zalewą i szczelnie zamknij.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.09-23.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8