Przepisy Podgrzybki i pomidory w zalewie z octu z sherry
Składniki
200 g podgrzybków
100 g pomidorków koktajlowych
1 łyżka zielonego pieprzu marynowanego
1 i 1/2 łyżeczki soli
2 płaskie łyżki cukru
150 ml octu z sherry
Opis

Grzyby oczyść z ewentualnego piasku lub runa leśnego. Przygotuj słoiki. W rondelku zagotuj 1 l wody wraz z łyżeczką soli. Włóż grzyby. Gdy zaczną delikatnie się burzyć, dodaj 1 łyżkę octu i odstaw. Odcedź grzyby na sitku i przełóż do słoików na przemian z pomidorkami. Dodaj do każdego słoika kilka ziaren pieprzu.

W rondelku zagotuj 0,5 l wody. Dodaj sól, cukier i ocet. Wlej powoli marynatę. Pozwól, by szkło przyzwyczaiło się do wysokiej temperatury. Grzyby i pomidorki powinny być całkowicie zanurzone w zalewie. Mocno zakręć słoiki.

Przygotuj szeroki garnek do pasteryzacji PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA Na dno włóż szmatkę i wstaw słoiki. Następnie wlej wodę do ok. 3/4 wysokości słoików. Przykryj garnek i zagotuj. Gotuj przez 1 godzinę na wolnym ogniu. Wyjmij słoiki i poukładaj odwrócone na zakrętkach. To spowoduje, że zostaną szczelnie domknięte. Po ostygnięciu odwróć.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4