Przepisy Płotki z szynką i boczkiem

Składniki

6 sprawionych płotek

70 g chudego boczku wieprzowego

6 plastrów szynki

kilka plastrów lub ćwiartek cytryny

250 ml oliwy lub oleju

4 łyżki mąki

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ryby opłucz, odsącz na sicie, a następnie dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki zwiń w ruloniki i włóż do wnętrza ryb. Boczek pokrój w kostkę i smaż go na gorącym oleju. Obtocz rybę w mące i podsmażaj razem z boczkiem przez 10 min z obu stron, podlewając tłuszczem z patelni. Usmażoną rybę układaj na liściach sałaty, przekładając ją plastrami cytryny. Całość posyp usmażonym boczkiem. Podawaj z dobrze schłodzonym różowym winem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4