Płoć z rusztu
Składniki
6 sprawionych płotek
przyprawy: sól, pieprz
marynata:
250 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka drobno posiekanego tymianku lub kolendry
1 łyżeczka drobno posiekanego rozmarynu
3 łyżki soku z cytryny
3 ząbki drobno posiekanego czosnku
Opis

Przygotuj marynatę: wymieszaj posiekane zioła z czosnkiem, sokiem z cytryny oraz oliwą.

W tak przygotowanej zalewie marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE sprawione ryby przez 30 min. Następnie wyjmij zamarynowane ryby i przypraw je solą oraz pieprzem.

Piecz rybę w piekarniku (opcja grill) lub na klasycznym ruszcie przez ok. 5 – 8 min z każdej strony w zależności od rozmiarów ryby.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Desery