Przepisy Płoć z pieczoną dynią korzenno-miodową

Składniki

1 tuszka płoci

1 szkl. pokrojonej w kostkę dyni bez skórki (jeżeli wykorzystujesz dynię hokkaido, nie musisz jej obierać)

1 limonka

świeży tymianek

1 łyżeczka cynamonu

szczypta gałki muszkatołowej

szczypta mielonych goździków

pieprz

sól

1 łyżeczka miodu

sałata

kiełki

1 łyżeczka oleju rzepakowego

oliwa

Opis

Dynię wymieszaj z przyprawami, szczyptą soli i miodem. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Rybę oczyść, usuń łuski i natrzyj solą, pieprzem oraz olejem rzepakowym. Do środka włóż 2–3 plasterki limonki oraz kilka gałązek tymianku. Umieść rybę na blaszce obok dyni. Piecz danie w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20–25 minut.

Dynię i rybę podawaj skropione sokiem z limonki. Na talerzu połóż też sałatę i kiełki. Udekoruj danie kilkoma kroplami oliwy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4