Przepisy Pleciony chleb wielkanocny wyrabiany w plastikowej torebce
Składniki
Ciasto
3,25 szkl. mąki
1 szkl. gorącej wody
0,33 szkl. oleju
4 łyżki cukru
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka drożdży (suszonych)
Dodatki
mąka (do obsypania deski)
1 jajko
nasiona maku
zamykana plastikowa torebka
Sposób przygotowania
1
Umieść w torebce wszystkie składniki ciasta, z wyjątkiem ¼ szklanki mąki.
2
Zamknij szczelnie torebkę.
3
Wyrób dokładnie ciasto.
4
Włóż torebkę do naczynia z ciepłą wodą i pozostaw na 30 minut.
5
Otwórz torebkę i dosyp do ciasta ¼ szklanki mąki.
6
Zamknij torebkę i wymieszaj dokładnie.
7
Pozostaw ciasto w torebce do wyrośnięcia na godzinę.
8
Wyjmij ciasto z torebki, wymieszaj delikatnie i podziel na trzy części.
9
Zroluj każdą część na kształt długiego ogona.
10
Stwórz warkocz z trzech części ciasta.
11
Przełóż na blachę do pieczenia, posmaruj jajkiem i posyp makiem.
12
Piecz przez 40 minut w 150°C.
13
Pozostaw do ostygnięcia. Podawaj zamiast tradycyjnego chleba.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4