Płatki kukurydziane z jogurtem i twarożkiem borówkowym
Składniki
​480 g jogurtu naturalnego
140 g twarożku śmietankowego
150 g borówek mrożonych
20 g masła
148 g płatków kukurydzianych
160 g chleba pszenno-żytniego
Dodatek do śniadania:
800 g jabłek
Opis

Dziesięć minut przed przygotowaniem śniadania wyciągnij borówki z zamrażarki na miseczkę. Nałóż porcję płatków kukurydzianych i polej jogurtem. Do miseczki z lekko rozmrożonymi borówkami dołóż twarożek i delikatnie zamieszaj. Płatki i twarożek podawaj z chlebem pszenno-żytnim posmarowanym masłem. Doskonałym uzupełnieniem tego śniadania będzie podane na deser jabłko.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery