Przepisy Płatki ciasta francuskiego przełożone kremem i kumkwatem

Opis

Rozwiń ciasto francuskie. Delikatnie wyrównaj brzegi i przesyp, jeżeli jest taka potrzeba, mąką. Za pomocą radełka kuchennego (okrągły, obracający się nożyk) lub noża kuchennego wytnij prostokąty ok. 3 cm x 6 cm.  

Jajko rozmieszaj i pędzelkiem posmaruj każdy kawałek ciasta. Następnie posyp wierzch cukrem. Rozgrzej piekarnik do temp. 180°C i wstaw prostokąty ciasta francuskiego do pieczenia. Używaj zawsze papieru do pieczenia tego rodzaju ciasta. Jak tylko prostokąty się zrumienią i wyrosną na ok. 2–3 cm, to znak, że są gotowe. Wyjmij ciasto i odstaw do ostygnięcia. 

W tym czasie ubij śmietankę na puszysty krem. Prostokąty z ciasta przekrój wzdłuż na pół i rozdziel na przykrywki oraz spody. Przykrywki posyp cukrem pudrem. Na spody nałóż kleksy z bitej śmietanki i łyżeczką nałóż konfiturę z kumkwatów. Nakryj przykrywkami i przełóż na półmisek. Możesz jeszcze dekoracyjnie położyć listek mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4