Przepisy Plastry wieprzowe z serem
Składniki
8 plasterków polędwicy wieprzowej bez kości
12 plastrów boczku
200 g sera Emmental
2 łyżki oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku
olej
woda
bulion
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Posól i przypraw plastry mięsa, pokrój plastry boczku w poprzek, zetrzyj ser.
2
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek i rozgnieciony czosnek. Rozsmaruj miksturę na mięsie.
3
Połóż 3 - 4 połówki boczku na każdym plasterku.
4
Umieść mięso na blasze, dodaj trochę wody lub bulionu i piecz przez około 20 - 30 minut.
5
Wyjmij pieczone mięso z piekarnika i posyp je natychmiast drobno startym serem.
6
Wskazówka: Jeżeli chcesz, aby ser się całkowicie stopił, ponownie umieść mięso w gorącym piekarniku na 2 minuty.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4