Przepisy Plastry wieprzowe z serem

Składniki

8 plasterków polędwicy wieprzowej bez kości

12 plastrów boczku

200 g sera Emmental

2 łyżki oliwy z oliwek

4 ząbki czosnku

olej

woda

bulion

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Posól i przypraw plastry mięsa, pokrój plastry boczku w poprzek, zetrzyj ser.

2

W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek i rozgnieciony czosnek. Rozsmaruj miksturę na mięsie.

3

Połóż 3 - 4 połówki boczku na każdym plasterku.

4

Umieść mięso na blasze, dodaj trochę wody lub bulionu i piecz przez około 20 - 30 minut.

5

Wyjmij pieczone mięso z piekarnika i posyp je natychmiast drobno startym serem.

6

Wskazówka: Jeżeli chcesz, aby ser się całkowicie stopił, ponownie umieść mięso w gorącym piekarniku na 2 minuty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4