Przepisy Plastry polędwicy wołowej w cieście francuskim
Składniki
600 g polędwicy wołowej
100 g szynki wędzonej
300 g mrożonego ciasta francuskiego
150 g pieczarek
1 cebula
1 białko jaja
6 łyżek oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Polędwicę umyj, natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, obsmażaj mięso przez ok. 10 min, zdejmij z patelni i ostudź.

Cebulę i szynkę pokrój w drobną kostkę, pieczarki oczyść i posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć warzywa i smaż przez około 10 min, a następnie wystudź.

Lekko rozmrożone ciasto francuskie rozwiń i posmaruj przygotowanym, wystudzonym farszem. Na farszu ułóż polędwicę. Całość zwiń i posmaruj z wierzchu białkiem.

Nagrzej piekarnik do temperatury 230°. Pieczeń ułóż w natłuszczonej resztą oleju blasze i włóż do piekarnika. Piecz ok. 35 min. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
15 min.
Desery
2 3 4