Polityka prywatności i ciasteczka
Aby zapewnić poprawne działanie naszego serwisu, zapisujemy pliki cookie na komputerach naszych użytkowników.
Akceptuj i zamknij
Ezakupy
Clubcard
Tesco Finanse
F&F
Scan and shop
Więcej
Foto usługi
Bistro
Lokalizator sklepów
Ezakupy
Clubcard
Tesco Finanse
Więcej
Foto usługi
Bistro
F&F
Scan and shop
Lokalizator sklepów
Więcej
Foto usługi
Bistro
Ezakupy
Clubcard
Tesco Finanse
F&F
Scan and shop
Więcej
Foto usługi
Bistro
Ezakupy
Clubcard
Tesco Finanse
F&F
Scan and shop
Szukaj
Mój profil
Moje nagrody
Moje preferencje
Moje powiadomienia
Moje ulubione
Wyloguj
Browse all
Grill
Jedzenie
Zdrowy tryb życia
Dziecko
Z powrotem
Zamknij
Grill
Jedzenie
Zdrowy tryb życia
Dziecko
Przepisy i inspiracje
Przepisy
Historie Pisane Smakiem
Wskazówki i porady
Przystawki
Zupy
Dania glowne
Salatki
Desery
Napoje
Dania dla dzieci
Na zimno
Miesne
Makarony
Pieczone
Alkoholowe
Ćwiczenia
Zdrowe żywienie
Zdrowie
Relaks
Ciąża
Noworodek
Maluch
Przedszkole
Szkoła
Zdrowie dziecka
Przepisy
Zamknij
Witaj w rodzinie Tesco
Zostałeś przekierowany do naszej nowej strony internetowej, która jest pełna inspiracji dostosownych specjalnie dla Ciebie.
Kontynuuj
Placuszki z tartej cukinii z indykiem i tzatziki
Placuszki z tartej cukinii z indykiem i tzatziki
30 min.
20 porcje
0
Składniki
2 średnie cukinie
3 średnie marchewki
jasna część pora
3 jajka
4 łyżki mąki ziemniaczanej
200 g filetów z indyka
przyprawy: sól, pieprz
Sos:
1 duże opakowanie jogurtu naturalnego
3 ogórki gruntowe lub 1 mały szklarniowy (ok. 200 g)
2 ząbki czosnku
1 łyżka koperku
sok z cytryny lub ocet
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, pierz
Sposób przygotowania
1
Umyj cukinię, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
2
Przypraw cukinię solą i odstaw.
3
Zetrzyj marchewkę.
4
Por potnij w drobną kostkę. Dodaj do marchwi.
5
Indyka pokrój w kostkę.
6
Cukinię odciśnij z nadmiaru płynu. Dodaj do marchewki i pora.
7
Dodaj jajka, pieprz i dokładnie wymieszaj.
8
Dodaj mąkę. Wymieszaj i odstaw.
9
Zetrzyj na tarce ogórka. Przypraw solą i odstaw.
10
Po ok. 5 minutach odciśnij ogórki z nadmiaru płynu. Dodaj jogurt i pieprz.
11
Zetrzyj czosnek i wyciśnij 1–2 łyżki soku z cytryny lub octu.
12
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek oraz koperek. Całość wymieszaj.
13
Placuszki nakładaj na rozgrzany olej i smaż na lekko brązowy kolor (4 minuty z obu stron). Podawaj z porcją warzyw i sosem.
Pokaż przepisy
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem
Zamknij
Promocje
t
d
g
m
s
-22
%
Boczek wieprzowy w marynacie BBQ lub piwnej
300 g
8,99
6
99
Zamów on-line
t
d
g
m
s
-25
%
Burger wołowy klasyczny lub o smaku jalapeno
440 g
9,99
7
49
Zamów on-line
t
d
g
m
s
-43
%
Camembert na grilla
różne rodzaje, 2 x 100 g
14,99
8
49
Zamów on-line
t
d
g
m
s
-50
%
Karkówka wieprzowa w marynacie porto lub czosnkowej
600 g
11,99
5
99
t
d
g
m
s
-16
%
Szaszłyk z szynki wieprzowej z suszoną śliwką lub z warzywami
400 g
11,99
9
99
1
/
3
Przepisy w Twoim guście
Uups!
Brak artykułów pasujących do Twojego filtra.
Zmień kryteria wyszukiwania.
4 tygodni temu
Koktajl bananowy
10
min.
Napoje
2 miesiące temu
Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami
30
min.
Zupy
2 miesiące temu
Węgierska zupa gulaszowa
100
min.
Zupy
2 miesiące temu
Lody czekoladowe z bitą śmietaną
10
min.
Desery
2 miesiące temu
Faworki orzechowe
100
min.
Desery
2 miesiące temu
Kolorowy makaron z warzywami
30
min.
Dania główne
Więcej przepisów