Placuszki do szkoły z cukinii
Składniki
1 cukinia (ok. 20 cm długości)
1/4 cebuli
60 g mąki
60 g jogurtu naturalnego
100 g pomidorków koktajlowych
2–3 pędy szczypiorku
kilka listków bazylii
przyprawy: sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania
1
Cukinię umyj i zetrzyj na dużych oczkach.
2
Cebulę drobno posiekaj i dodaj wraz z jajkiem i mąką do cukinii. Wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku. 
3
Łyżeczką nakładaj porcję ciasta na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoto z obu stron.
4
Posiekaj szczypiorek i część listków bazylii. Wymieszaj zioła z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Przełóż dip do małego pojemniczka na wynos. Placuszki nadziej po kilka sztuk na wykałaczki i ułóż w pudełku śniadaniowym razem z dipem, pomidorkami i kilkoma listkami bazylii.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery