Przepisy Placuszki do szkoły z cukinii

Składniki

1 cukinia (ok. 20 cm długości)

1/4 cebuli

60 g mąki

60 g jogurtu naturalnego

100 g pomidorków koktajlowych

2–3 pędy szczypiorku

kilka listków bazylii

przyprawy: sól, pieprz do smaku

olej do smażenia

Sposób przygotowania

1

Cukinię umyj i zetrzyj na dużych oczkach.

2

Cebulę drobno posiekaj i dodaj wraz z jajkiem i mąką do cukinii. Wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku. 

3

Łyżeczką nakładaj porcję ciasta na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoto z obu stron.

4

Posiekaj szczypiorek i część listków bazylii. Wymieszaj zioła z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Przełóż dip do małego pojemniczka na wynos. Placuszki nadziej po kilka sztuk na wykałaczki i ułóż w pudełku śniadaniowym razem z dipem, pomidorkami i kilkoma listkami bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8