Placki ziemniaczane z kiełbasą toruńską
Składniki
1 kg ziemniaków
2 jajka
2 łyżki mąki 
2 cebule
1 łyżeczka majeranku 
½ pęta kiełbasy toruńskiej
olej do smażenia
100 - 150 ml gęstej śmietany 
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Do startych ziemniaków dodaj jajka, mąkę oraz sól, pieprz i majeranek do smaku, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj.

Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju (ok. 5 - 8 min). Cebulę, obierz i pokrój w kostkę. Do masy ziemniaczanej dodaj cebulę i kiełbasę i wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni. Na gorący olej nakładaj placki i smaż je z dwóch stron na rumiano. Podawaj gorące z gęstą śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
150 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Desery