Przepisy Placki z batatów z tatarem z łososia i twarożkiem

Składniki

1 duży batat

1 cebula

1 mała marchewka

2 łyżki mąki gryczanej

2 łyżki mleka

1 jajko

sól, pieprz, papryka do smaku

Dodatki:

100 g twarożku

1/4 cebuli drobno posiekana

100 g jogurtu

100 g wędzonego łososia

sok z 1/4 cytryny

sól, pieprz

Sposób przygotowania

 alt=
1

Dokładnie umyj i obierz batata, cebulę i marchewkę.

 alt=
2

 Warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

 alt=
3

Do startych warzyw dodaj mąkę, mleko, jajko i przyprawy.   

 alt=
4

Porcje masy rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Po 20 minutach przewróć placki na drugą stronę i piecz jeszcze przez 5–10 minut.

 alt=
5

Twarożek wymieszaj dokładnie z jogurtem. Łososia bardzo drobno posiekaj i wymieszaj z posiekaną cebulą, sokiem z cytryny i pieprzem. 

 alt=
6

Upieczone placki podaj na gorąco z twarożkiem i tatarem z łososia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4