Przepisy Placki z batatów z tatarem z łososia i twarożkiem

Składniki

1 batat (duży)
1 cebula
1 marchew (mała)
2 łyżki mąki gryczanej
2 łyżki mleka
1 jajko
papryka słodka mielona (do smaku)
pieprz czarny mielony
sól
Dodatki:
100 g twarożku
¼ cebuli (drobno posiekanej)
100 g jogurtu naturalnego
100 g łososia wędzonego
1 cytryna (sok z 1/4 cytryny)
pieprz czarny mielony
sól

Sposób przygotowania

1

Dokładnie umyj i obierz batata, cebulę i marchewkę.

2

 Warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

3

Do startych warzyw dodaj mąkę, mleko, jajko i przyprawy.   

4

Porcje masy rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Po 20 minutach przewróć placki na drugą stronę i piecz jeszcze przez 5–10 minut.

5

Twarożek wymieszaj dokładnie z jogurtem. Łososia bardzo drobno posiekaj i wymieszaj z posiekaną cebulą, sokiem z cytryny i pieprzem. 

6

Upieczone placki podaj na gorąco z twarożkiem i tatarem z łososia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Nasza cena

1 / 3