Przepisy Piwne brownie
Składniki
200 g gorzkiej czekolady (do gotowania)
100 ml ciemnego piwa (mocnego)
120 g masła
200 g cukru trzcinowego
120 g mąki
40 g kakao
3 duże jajka
1 łyżeczka soli
mała forma do pieczenia (20x20 cm)
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
Rozpuść masło i delikatnie ubij z cukrem.
3
Dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.
4
Rozpuść czekoladę, dodaj do niej piwo i wymieszaj w kąpieli wodnej.
5
Dodaj czekoladę do masła z cukrem, dokładnie wymieszaj, aż dobrze się połączą.
6
Dodaj mąkę i kakao, a następnie wymieszaj.
7
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do niej masę, rozprowadź i piecz w temperaturze 180°C przez 22-25 minut.
8
Przed pokrojeniem odstaw do wystygnięcia.
9
Tak przygotowane brownie doskonale smakuje z mlekiem lub ciemnym piwem!
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
15 min.
Desery
2 3 4