Pikling po mediolańsku
Składniki
2 makrele wędzone lub piklingi
3 niewielkie cebule
1 szklanka czerwonego octu
½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki
½ łyżeczki posiekanego koperku
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cebulę obierz, pokrój w piórka i zalej octem. Odstaw na 1 godz., a następnie odsącz od octu. Mięso ryby rozdrobnij i wymieszaj z cebulą oraz posiekaną zieleniną. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Podawaj na chlebie razowym ze śliwką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
1 tydzień temu
2 miesiące temu
30 min.
Desery