Pikantne papryczki faszerowane serem feta
Składniki
10 pikantnych papryczek
50 g sera feta
1 łyżka oliwy
10 kaparów
1 łyżeczka oregano
1 jabłko lub 2 krążki ryżowe
przyprawy: pieprz
Opis

Papryczki umyj i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Odetnij szypułki. Skrop oliwą i piecz przez ok. 10 min w temperaturze 180°. Gotowe papryczki odstaw do wystygnięcia, a następnie pokrój w paseczki o grubości około 2 cm i wydrąż pestki.

W środek plasterków włóż pokrojony w paseczki ser feta. W papryczki wypełnione serem włóż wykałaczki, a następnie na czubek każdej wykałaczki nadziej małe liście bazylii i kapary. Tak przygotowane przekąski ponadziewaj na połówki jabłka lub na chlebki ryżowe.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Napoje
2 miesiące temu
25 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery