Przepisy Pikantne chipsy z jarmużu

Składniki

200 g jarmużu

1 i 1/2 łyżki oleju, np. rzepakowego lub ryżowego

szczypta soli morskiej lub himalajskiej

szczypta ostrej papryki

Opis

Opłucz jarmuż i osusz, np. w suszarce do sałaty lub ręcznikiem kuchennym. Wytnij najtwardsze i najgrubsze nerwy. Podziel jarmuż na mniejsze kawałki. Dodaj olej, sól i paprykę. Dokładnie wymieszaj, aby dodatki pokryły cały jarmuż.

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Przesyp na nią jarmuż i rozłóż tak, by utworzyć z niego cienką warstwę.

Chipsy piecz na środkowej półce w temperaturze 180°C przez ok. 10 minut lub do uzyskania chrupiącego jarmużu. Pamiętaj, że jarmuż nie może być spalony. Możesz też piec chipsy na termoobiegu, ale wówczas musisz skrócić czas pieczenia i kontrolować stopień wypieczenia chipsów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4