Przepisy Pikantne cebulki w jabłkowym occie

Składniki

400 g szalotki (odmiany okrągłej)
125 ml octu jabłkowego
70 g cukru
10 g imbiru
½ limonki
¼ szklanki papryczki pepperoncino
1 ząbek czosnku
3 gałązki świeżej kolendry
200 ml wody
sól

Opis

Cebulki i czosnek obierz. W rondelku wstaw wodę z octem jabłkowym do zagotowania. W tym czasie obierz imbir i pokrój w plasterki. Papryczkę i czosnek pokrój w plasterki. Limonkę umyj dobrze, następnie pokrój w półplasterki i włóż do octowej zalewy razem z pokrojonymi wcześniej warzywami. Wsyp jeszcze cukier i dodaj cebulki. Gotuj powoli przez ok. 15 minut. Następnie przełóż cebulki do słoika i zalej całą zalewą. Zamknij dobrze.

Jeśli cebulki maja być przechowywane dłużej, należy je pasteryzować PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA. W innym przypadku przechowuj je w lodówce do 3 dni. Cebulki są idealne do grillowanego mięsa, szczególnie do wołowiny i wieprzowiny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Nasza cena

1 / 3