Przepisy Piersi z kurczaka w zalewie jogurtowej
Składniki
4 filety z kurczaka
500 ml jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy
przyprawy: przyprawa do kurczaka, 1 łyżeczka curry
Opis

W szklanym naczyniu jogurt naturalny połącz z musztardą, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Do tak przygotowanej zalewy włóż umyte i osuszone piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na 2 godz. Następnie układaj na rozgrzanym grillu i smaż z każdej strony po około 15 min. Podczas pieczenia często smaruj marynatą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Zupy