Przepisy Pierś z kurczaka na ostro z sosem z marakui i mango

Składniki

1 pierś z kurczaka (podwójny filet)
2 marakuje
1 mango (dojrzałe)
1 limonka (sok z 0,5 limonki)
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
suszona papryczka chilli (płatki)
imbir mielony
cukier

Opis

Nagrzej piekarnik do temp. 180°. W czasie gdy piekarnik będzie się nagrzewał, umyj filet z kurczaka, przekrój na dwie połówki i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj mięso solą i odrobiną chilli. Podsmaż do lekkiego zrumienienia na oliwie. Podsmażone mięso włóż do naczynia żaroodpornego.

Obierz ze skórki mango, odetnij miąższ od pestki i pokrój na kawałki. Połowę kawałków mango poprósz chilli i ułóż przy mięsie w naczyniu żaroodpornym. Całość, nie przykrywając, wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 min. Pozostałe kawałki mango zmiksuj i wlej do małego garnka. Marakuje przetnij na pół i wyciągnij miąższ na sitko. Przetrzyj prosto do garnka ze zmiksowanym mango. Wlej sok z limonki. Mąkę ziemniaczaną zmieszaj z 1/4 szklanki wody. Sos podgrzej, dopraw chilli, solą, mielonym imbirem i cukrem. Dodaj rozmieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i zagotuj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8