Przepisy Pierś kacza z kością z jabłkami

Składniki

1 podwójna pierś z kaczki z kością

1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina

3 twarde soczyste jabłka

sok z 1/2 cytryny

150 g masła

świeży majeranek

1 łyżeczka cukru

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Piekarnik rozgrzej do 220°C. Pierś z kaczki dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Następnie mięso przełóż do nasmarowanej tłuszczem brytfanki i zalej winem. Piecz, aż kaczka stanie się miękka – ok. 3 godzin.  Po tym czasie pierś wyjmij z naczynia, a sos, który powstał w wyniku pieczenia, odtłuść i zredukuj na patelni (jeśli jest go za dużo).

Jabłka pokrój w ćwiartki, włóż do brytfanny i skrop sokiem z cytryny, następnie obłóż masłem, dopraw solą, pieprzem i posłodź. Owoce zapiekaj ok. 10 minut w temp. 190°C bez przykrycia.

Pierś na jabłkach podawaj z sosem i przybraną świeżym majerankiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
20 min.
Zupy
2 3 4