Przepisy Pierogi z wędzonym łososiem
Składniki
700 g wędzonego łososia
150 g twarożku naturalnego
1/2 pęczka koperku
20 ml soku z cytryny
Ciasto na pierogi:
300 g mąki
200 ml gorącej wody
1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania
1
Rozdrobnij łososia na małe kawałki. Umyj i posiekaj koperek.
2
Wymieszaj łososia i koperek z twarożkiem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na stolnicę wysyp mąkę zmieszaną z solą. Powoli, mieszając początkowo łyżką, wlej gorącą wodę. Wyrób gładkie ciasto, zawiń w ściereczkę i odstaw na 15 minut.
3
Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrój kółka szklanką. Na środek każdego kółka nałóż solidną porcję łososiowego farszu. Sklej pierożki i odstaw na 5–7 minut przed wrzuceniem do wody. Następnie wrzuć pierożki na gotującą się osoloną wodę. Gotuj 6–7 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Pierogi podawaj z plastrami cytryny.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
135 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne