Przepisy Pierogi z wędzonym łososiem

Składniki

700 g łososia wędzonego
150 g twarożku
½ pęczka świeżego koperku
20 ml cytryny
Ciasto na pierogi:
300 g mąki pszennej
200 ml wody (gorącej)
½ łyżeczki soli

Sposób przygotowania

1

Rozdrobnij łososia na małe kawałki. Umyj i posiekaj koperek.

2

Wymieszaj łososia i koperek z twarożkiem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na stolnicę wysyp mąkę zmieszaną z solą. Powoli, mieszając początkowo łyżką, wlej gorącą wodę. Wyrób gładkie ciasto, zawiń w ściereczkę i odstaw na 15 minut.

3

Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrój kółka szklanką. Na środek każdego kółka nałóż solidną porcję łososiowego farszu. Sklej pierożki i odstaw na 5–7 minut przed wrzuceniem do wody. Następnie wrzuć pierożki na gotującą się osoloną wodę. Gotuj 6–7 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Pierogi podawaj z plastrami cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8