Przepisy Pierogi z wędzonym łososiem

Składniki

700 g wędzonego łososia

150 g twarożku naturalnego

1/2 pęczka koperku

20 ml soku z cytryny

Ciasto na pierogi:

300 g mąki

200 ml gorącej wody

1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

 alt=
1

Rozdrobnij łososia na małe kawałki. Umyj i posiekaj koperek.

 alt=
2

Wymieszaj łososia i koperek z twarożkiem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na stolnicę wysyp mąkę zmieszaną z solą. Powoli, mieszając początkowo łyżką, wlej gorącą wodę. Wyrób gładkie ciasto, zawiń w ściereczkę i odstaw na 15 minut.

 alt=
3

Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrój kółka szklanką. Na środek każdego kółka nałóż solidną porcję łososiowego farszu. Sklej pierożki i odstaw na 5–7 minut przed wrzuceniem do wody. Następnie wrzuć pierożki na gotującą się osoloną wodę. Gotuj 6–7 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Pierogi podawaj z plastrami cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4