Przepisy Pierogi z serem
Składniki
Ciasto:
3 szkl. mąki
1 szkl. gorącej wody
przyprawy: sól
Farsz:
500 g sera białego
2 żółtka
przyprawy: sól
Dodatkowo:
100 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru lub cukru waniliowego
Opis

Przygotuj farsz: biały ser zmiel, dodaj żółtka, szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj.

Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie i wlej w nie powoli strumień wrzącej wody, zagarniając przy tym mąkę dużym nożem. Kiedy mąka wsiąknie w wodę, pozostaw aby przestygła (ok. 10 min). Następnie zagnieć ciasto – powinno być puszyste i odchodzić od ręki. Ciasto podziel na dwie części. Jedną przełóż do miski i przykryj ściereczką, by nie wyschło, a drugą rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 2-3 mm. Wykrawaj szklanką krążki. Następnie nakładaj na nie po 1 łyżeczce farszu, sklejając mocno brzegi. Pierogi odkładaj na posypany mąką blat. Oprósz je mąką również z wierzchu i przykryj ściereczką. Następnie rozwałkuj drugą cześć ciasta ulep z niej pierogi.

Pierogi gotuj w lekko osolonej wodzie, do momentu aż wypłyną. Następnie gotuj je kolejne 3–5 minut. Wyłóż na talerz i polej jogurtem wymieszanym z cukrem lub cukrem waniliowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4