Przepisy Pierogi z kaszą gryczaną i serem białym

Składniki

ciasto:

2 szklanki mąki

1 jajko

200 ml ciepłej wody

przyprawy: sól

farsz:

100 g kaszy gryczanej (1 woreczek)

½ kg sera białego

1 cebula

50 g masła

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ugotuj kaszę gryczaną. Odstaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę na złocisty kolor. Ser biały rozkrusz w misce. Dodaj wystudzoną kaszę gryczaną i cebulkę. Farsz dopraw solą i pieprzem.

Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę, na środku zrób wgłębienie, w które wbijesz jajko, dodaj sól i wlewaj wodę. Wszystko zagniataj, aż wyrobisz na miękkie, elastyczne ciasto.

Ciasto rozwałkuj i wycinaj kółka za pomocą szklanki. Nakładaj wcześniej przygotowany farsz i zlepiaj brzegi w pierogi. W garnku zagotuj osoloną wodę, wrzucaj pierogi na wrzątek i gotuj przez około 4 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4