Przepisy Piernikowe cake pops

Składniki

200 g pierników w czekoladzie

50 g pierników lukrowanych

40 g gorzkiej czekolady

50 g serka mascarpone

8 g miękkiego masła

1/2 łyżeczki przyprawy do pierników

Dodatkowo:

50 g gorzkiej czekolady

15 ml śmietanki 36%

biała, zielona i czerwona masa cukrowa

Sposób przygotowania

 alt=
1

Pierniki pokrusz do miseczki. Dodaj masło, serek i przyprawę do pierników. Czekoladę przeznaczoną do masy rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do składników w misce. Całość wymieszaj (możesz zrobić to malakserem) i wyrób na jednolitą masę. Gotową masę zawiń w folię i schowaj na 30 minut do lodówki.

 alt=
2

Po schłodzeniu podziel masę na małe porcje i uformuj z nich kulki. W międzyczasie możesz rozpuścić w kąpieli wodnej pozostałą czekoladę ze śmietanką. Końce drewnianych patyczków zanurz w rozpuszczonej czekoladzie i nadziewaj na nie kulki z masy.

 alt=
3

Kiedy kulki dobrze zastygną na patyczkach (trwa to dosłownie chwilę), oblej je polewą z czekolady i pozostaw do zastygnięcia.

 alt=
4

Po zastygnięciu czekolady, przyklej ozdoby cukrowe, które przygotujesz z masy cukrowej. Do przymocowania dekoracji możesz użyć rozpuszczonej czekolady.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4