Przepisy Piękna Helena
Składniki
1 dojrzała gruszka lub z syropu
1/2 łyżki cukru
2 łyżeczki dobrej konfitury
1 laska wanilii
2-3 gałki lodów waniliowych
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka uprażonych płatków migdałowych
woda do gotowania
Sos czekoladowy:
1/3 tabliczki czekolady gorzkiej
1 łyżka śmietanki 36% lub mleka
1 łyżka rumu lub brandy
Opis

Gruszkę obierz, przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych i włókien przy szypułce. Następnie obgotuj w wodzie z cukrem, cytryną i wanilią tak, aby była miękka, ale jędrna (ok. 5 min). Obgotowany owoc odcedź.

Do rondelka wlej śmietanę lub mleko, wrzuć połamaną czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA. Polewę połącz z alkoholem.

Migdały podpraż na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. W pucharkach lub na talerzach ułóż lody, obok gruszki. W miejsce po nasionach włóż po łyżeczce konfitury i polej całość gorącym sosem czekoladowym. Na koniec posyp migdałami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4