Przepisy Pieczony pstrąg z farszem pieczarkowo-pietruszkowym

Składniki

1 świeża wypatroszona ryba słodkowodna np. pstrąg

100 g brązowych pieczarek

1/2 pęczka pietruszki

kromka chleba tostowego pełnoziarnistego

2 łyżki masła

przyprawy: sól, pieprz, tymianek

Opis

Pieczarki umyj i odetnij twarde końcówki nóżek. Kromkę chleba tostowego pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż pieczarki. Zdejmij z patelni podsmażone pieczarki i wrzuć pokrojony chleb. Kiedy się lekko zrumieni, zdejmij chleb z patelni i zmieszaj z pieczarkami.

Pietruszkę opłucz i posiekaj. Dorzuć do farszu razem ze szczyptą tymianku, pieprzu i odrobiną soli. Rozgrzej piekarnik do 190°. Rybę umyj i w razie potrzeby oskrob. Nożyczkami wytnij skrzela. Umytą rybę posól. Wypełnij farszem brzuch i zaszyj grubą, bawełnianą, białą nitką. Na patelni po farszu rozgrzej ponownie masło i szybko obsmaż rybę z każdej strony. Zawiń w folię do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 min. Po tym czasie otwórz folię i wstaw rybę jeszcze na chwilę do piekarnika tak, żeby skórka na rybie stała się złocista i chrupiąca. Upieczoną rybę podawaj z limonką lub cytryną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4