Przepisy Pieczony kozi ser z miodem i tymiankiem na konfiturze z winogron

Składniki

125 g koziego sera typu twarożkowego

50 g winogron białych bezpestkowych

20 g cukru

1 szczypta cynamonu

1 gałązka tymianku

1 łyżka miodu

40 ml białego wina wytrawnego

10 g masła

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Opis

Kozi ser wyłóż na talerz, polej miodem i rozgnieć na wierzch liście tymianku. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzej do temperatury 200°. Jak tylko piekarnik się rozgrzeje, wstaw ser do pieczenia na środkową półkę na ok. 10 minut.

Winogrona umyj i obierz ze skórki. Każdy owoc przekrój na pół. Do rondelka wsyp cukier, ogrzewaj powoli, aż zrobi się lekki karmel – wtedy dodaj masło. Jak tylko się rozpuści, wlej ostrożnie wino.

Mąkę ziemniaczaną rozpuść w niewielkiej ilości wody, a następnie zagęść nią wino z karmelem na konsystencję lekkiego sosu. Wsyp winogrona i całość gotuj jeszcze na lekkim ogniu kilka minut. Wyjmij upieczony ser. Winogrona przelej do głębokich talerzy, a na środku ułóż pieczony kozi twarożek. Dekoracyjnie polej wierzch miodem z pieczenia i przypraw cynamonem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4