Przepisy Pieczone ziemniaczki z niespodzianką
Składniki
4 ziemniaki
4 czerwone pomidorki koktajlowe
4 żółte pomidorki koktajlowe
80 g fileta z pstrąga wędzonego
50 g sera feta
1/3 świeżego ogórka
3 łyżki serka naturalnego
1 ząbek czosnku
1 szczypta soli
2 łyżki oleju
Opis

Ziemniaki dokładnie umyć, natrzeć oliwą i zawinąć w folię. Piec tak długo, aż będą miękkie w środku, najlepiej sprawdzić to nakłuwając je patyczkiem do szaszłyków. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości ziemniaków.

Na tarce o grubych oczkach zetrzeć 1/3 świeżego ogórka, dodać 3 łyżki serka naturalnego oraz rozgnieciony ząbek czosnku i szczyptę soli. Dip dokładnie wymieszać. 

Pomidorki pokroić w grube plasterki, ser feta w kostkę, a pstrąga podzielić na mniejsze cząstki. W upieczonym ziemniaku wydrążyć wgłębienie i ułożyć pozostałe składniki. Na talerzach ułożyć upieczone ziemniaki z dodatkami i mała miseczką z dipem. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
210 min.
Desery