Przepisy Pieczone plastry boczku na jajach z kiełkami

Składniki

10 plastrów boczku parzonego wędzonego

10 jaj

2 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy ostrej

garść kiełek słonecznika

1 mała cebulka

przyprawy: sól i pieprz

Opis

Jaja ugotuj na twardo: zalej zimną wodą tak, aby woda przykryła w całości jajka, gotuj 7–10 min od momentu zawrzenia wody. Jajka przestudź i obierz ze skorupy. Przekrój na połowy i wyjmij z nich żółtka. Żółtka rozgnieć widelcem. Cebulę drobno pokrój i dodaj do żółtek. Masę wymieszaj z 2 czubatymi łyżkami majonezu oraz 1 płaską łyżką musztardy. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku, ponownie wymieszaj. Nagrzewaj piekarnik do 200° i na ruszcie w piekarniku, podpiecz plastry boczku przez 6–10 min, aby zarumieniły się, ale nie wyschły. Przygotowaną masą z żółtek nadziewaj jajka. Kiedy plastry boczku się podpieką, ułóż je na talerzu, aby chwilkę przestygły i zawiń w palcach w rulon, na wzór róży. Wetknij zwinięty boczek w masę i ozdób kiełkami słonecznika.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4