Pieczone piersi kurczaka z winogronami w migdałach
Składniki
2 filety z kurczaka
4 łyżki oleju z winogron
garść winogron
2 łyżki płatków migdałowych
3 łyżki soku z cytryny
½ łyżeczki miodu
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Miód wymieszaj z oliwą, cytryną, solą i pieprzem. Natrzyj kurczaka przygotowanym sosem, ułóż na folii do pieczenia, obłóż winogronami, a na końcu posyp płatkami migdałów. Folię zawiń luźno i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° na ok. 30 min.

3–4 minuty przed końcem pieczenia odchyl folię i pozwól, aby migdały lekko się zarumieniły.
Upieczoną pierś możesz pokroić w plastry i polać ulubionym sosem. Podawaj z sałatą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
160 min.
Zupy