Przepisy Pieczone kasztany z dipem cynamonowym

Składniki

500 g kasztanów 

100 ml jogurtu naturalnego (koniecznie typu greckiego, ponieważ jest gęsty) 

30 ml syropu klonowego 

1 łyżeczka cynamonu 

skórka z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania

 alt=
1

Kasztany umyj i natnij łupinę nożem, aby równo pękły podczas pieczenia. W przeciwnym razie łupinę kasztana rozerwie para wodna, która podczas pieczenia gromadzi się w miąższu. Rozgrzej piekarnik do temp. 200°. Ułóż kasztany na blasze i wstaw do pieczenia na ok. 10 lub 15 min w zależności od ich wielkości. Gdy kasztany pękną w miejscu nacięcia, pozostaw je w piekarniku jeszcze 3-4 min, aby osuszyły się z pary wodnej. Wyciągnij kasztany z piekarnika do ostygnięcia. Obierz z łupin i przełóż do wysokiej miseczki.

 alt=
2

Jogurt przełóż do miski kuchennej, aby przygotować dip. Dolej syropu klonowego i wsyp cynamon. Otrzyj skórkę z 1/2 cytryny i dodaj do jogurtu. Całość wymieszaj. Przełóż dip do odpowiedniej szklaneczki i postaw obok pieczonych kasztanów tak, by swobodnie zanurzać kasztany w gęstym dipie.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4