Pieczone jaja pod serem i pieczarkami
Składniki
6 jaj
20 g masła
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka śmietany
2 łyżki posiekanego koperku i pietruszki
2 łyżki startego sera żółtego
2 łyżki bułki tartej
2 pieczarki
Opis

Koperek i pietruszkę drobno posiekaj. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min). Przestudź, obierz ze skorupki i przekrój na pół. Wyjmij z jajek żółtka i utrzyj z masłem, majonezem oraz śmietaną. Następnie dodaj zieleninę i przyprawy. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z bułką tartą. Białka napełniaj masą z żółtek i zieleniny, posyp serem z bułka tartą i posiekanymi w kosteczkę pieczarkami. Jajka ułóż na papierze do pieczenia. Piecz ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200°. Podawaj gorące.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne