Przepisy Pieczone jaja pod serem i pieczarkami

Składniki

6 jajek
20 g masła
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka śmietany kwaśnej
1 łyżka koperku (posiekanego)
2 łyżki goudy (startej)
2 łyżki bułki tartej
2 pieczarki
1 łyżka natki pietruszki (posiekanej)

Opis

Koperek i pietruszkę drobno posiekaj. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min). Przestudź, obierz ze skorupki i przekrój na pół. Wyjmij z jajek żółtka i utrzyj z masłem, majonezem oraz śmietaną. Następnie dodaj zieleninę i przyprawy. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z bułką tartą. Białka napełniaj masą z żółtek i zieleniny, posyp serem z bułka tartą i posiekanymi w kosteczkę pieczarkami. Jajka ułóż na papierze do pieczenia. Piecz ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200°. Podawaj gorące.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8