Przepisy Pieczone jabłka nadziewane konfiturą
Składniki
4 jabłka
1 słoiczek konfitury z wiśni (100 g)
3 łyżki masła
4 łyżki cukru
1 łyżeczka goździków
4 listki mięty do dekoracji
Opis

Cukier zmiksuj z goździkami na proszek lub rozdrobnij składniki w moździerzu. Jabłka dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie wydrąż z nich gniazda nasienne. Możesz to zrobić łyżeczką do wydrążania lub wyciąć gniazda nasienne nożem. Jabłka posyp w środku cukrem z goździkami i wypełnij po brzegi konfiturą. Owoce ułóż w żaroodpornym naczyniu i obłóż masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170° i piecz 30 min. Podawaj gorące z listkiem mięty do dekoracji.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
25 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne