Przepisy Pieczone gruszki z serem kozim i miętowym sosem

Składniki

2 gruszki 

10 g miodu 

20 ml oliwy z oliwek 

10 ml octu balsamicznego 

100 g sera koziego rolady

1 pomidor bawoli

3 gałązki mięty 

10 ml octu jabłkowego

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Gruszki umyj i przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż gniazda nasienne i ułóż w naczyniu do pieczenia. Polej lekko oliwą, miodem i nafaszeruj pokruszonym serem kozim. Pokrop jeszcze owoce octem balsamiczny i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 160˚ przez 25 minut. Pomidory pokrój i dodaj do pieczonych gruszek na 10 min przed końcem pieczenia. 

W małej misce wymieszaj oliwę, ocet jabłkowy i pokrojone listki mięty. Przypraw lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. Gruszki wyjmij z pieczenia i jeszcze gorące polej miętowym sosem. Jest to ważne, bo aromat mięty najlepiej się uwalnia przy podgrzaniu. Upieczone gruszki przełóż na talerze lub zostaw w naczyniu do zapiekania. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4