Pieczone awokado z serem mozzarella i krewetkami
Składniki
1 awokado
10 krewetek królewskich
1 łyżka soku z cytryny
50 g mozzarelli
przyprawy: sól
Opis

Nagrzej piekarnik do temperatury 190°. Mrożone krewetki zanurz w gorącej wodzie na ok. 2 min. Wyjmij, odcedź, przełóż do miseczki, skrop cytryną i posól. Mozzarellę porwij w palcach na kawałki. Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę, nie obieraj ze skóry. Powiększ wgłębienie po pestce ok. 3 razy i faszeruj awokado krewetkami oraz serem mozzarella. Na folii do pieczenia ułóż awokado i piecz przez ok. 5–6 min, do momentu topnienia sera.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Napoje