Pieczona pierś z kurczaka faszerowana papają
Składniki
2 filety z kurczaka 
4 plastry surowej wędzonej szynki 
150 g świeżej papai 
1/2 łyżeczki suszonych płatków chilli 
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Rozgrzej piekarnik do 185°C. Filety z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Z boku każdej piersi zrób nacięcie tworząc kieszonkę. Dopraw filety solą, pieprzem i chilli (ostrożnie z solą, szynka już jest słona). Kieszonki wypełnij kawałkami papai i zawiń szczelnie w plastry szynki. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i podlej dwiema łyżkami wody. Przykryj i wstaw do piekarnika na 30 min. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 10 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery